De beste elektriske utenbordsmotorene for båt
Mest solgte elektriske utenbordsmotorer
Populære E-utombordsmotorer
Du finner enkelt den passende motortypen og modellen for båten din i kategoriene. „Hvilke E-utombordere finnes for båten min?“ – Her finner du nesten alle tilgjengelige produsenter og modeller på markedet for maritim bruk.
Er du usikker på hvilken E-utombordsmotor som er best egnet? Ring oss! Vi kjenner alle elektriske båtmotorer og har et utvalg av 450 forskjellige E-drev fra over 20 produsenter i butikken.
Spesialiteter ved elektriske utenbordsmotorer
E-utenbordsmotorer finnes i forskjellige effektområder. Du finner alle varianter fra 1 kW til 144 kW (200 hk) i vår butikk. Avhengig av kravene trenger du i fortrengningsfart omtrent 1-2 kW effekt per tonn båtvekt, mens du i glidende fart trenger eksponentielt mer.
Kontrollen av din utenbordsmotor er på den ene siden mulig via pinnen direkte på motoren. På den annen side kan du selvfølgelig også styre E-motoren med en fjernkontroll eller via et fast gasspjeld i kombinasjon med et ratt.
Opp til 1,8 kW finner du elektriske utenbordsmotorer med et integrert batteri. Modellene er takket være Plug & Play betydelig mer komfortable, fleksible og brukervennlige. Ved høyere effekt trenger du vanligvis et eksternt batteri som kobles til E-driften. Her anbefaler vi moderne litiumbatterier eller Deep Cycle AGM-batterier for maritim bruk, avhengig av applikasjonen.
Ved utenbordsmotoren spiller dybden på propellen og dermed skaftlengden en viktig rolle. For motorbåter eller gummibåter trenger du tendenser til en normalskaft / kortskaft. For seilbåter passer vanligvis en langskaft bedre. Alternativt finnes det også superlangskaft eller justerbare skaftlengder hos noen produsenter.
Sammenligning av elektriske utenbordsmotorer – Hva må jeg være oppmerksom på?
Avhengig av båt og bruk er utvalgskriteriene forskjellige. Et av de viktigste kriteriene for oss er støy. Det finnes elektriske motorer med gir som lager en høyfrekvent summing eller andre lyder. Disse er betydelig stillere enn forbrenningsmotorer, men fortsatt relativt høye.
Og det finnes lydløse elektriske utenbordsmotorer, hvor det absolutt ikke er noe å høre. Vi mener at ro og avslapning på båten din ikke skal forstyrres av noe. Vi anbefaler derfor klart en lydløs modell uten gir. Informasjonen finner du også hos de enkelte produktene eller kan filtrere etter det.
I tillegg er det forskjeller mellom bruk i fritid og kommersiell bruk. For fritidsbruk har elektriske utenbordsmotorer fra Torqeedo, ePropulsion og Aquamot de beste forutsetningene med et uslåelig pris-ytelsesforhold.
Hvis du bruker båten din som utleier eller i industrien for kommersielle formål, eller hvis kravene til kjøretid per år er veldig høye, anbefaler vi spesialdesignede motorer fra premium-segmentet. Motorene fra Kräutler, E-Tech, e'dyn eller Professional Line fra Aquamot er ideelle for dette.
Hvis du leter etter en elektrisk utenbordsmotor for din glidende båt eller halvglider med mye kraft, er elektromotorene fra RiPower eller Aquawatt perfekt egnet. De fleste andre utenbordsmotorer er mer rettet mot skyvekraft for fortrengere. RiPower tilbyr også store motorer fra 15 hk til 200 hk for høye hastigheter.
Elektriske utenbordsmotorer – Hvilke produsenter finnes det?
De fleste båtseiere kjenner Torqeedo med det lysende oransje logoet. Torqeedo kommer fra Starnberger See i Tyskland. Torqeedo er markedsleder innen elektriske båtpropeller og har allerede levert over 100.000 elektromotorer over hele verden.
Den absolutte bestselgeren innen hekkmotorer for fiskere og mindre motorbåter er Minn Kota fra USA. Motorene ligger i den lavere effektklassen og er sammenlignet med forbrenningsmotorene i dette området faktisk billigere og har lenge erstattet forbrenneren.
ePropulsion er en fremvoksende produsent av elektriske båt motorer og har tidligere overrasket med et svært sterkt pris-ytelsesforhold. Også de nyeste batteriene for E-drivene fra ePropulsion har skapt positive overraskelser i den maritime bransjen.
I tillegg finnes det svært kjente produsenter som selskapene Kräutler, Aquamot, E-Tech eller RiPower. Produsentene er kjent for høy kvalitet og har produsert E-drivsystemer for båter og skip i lang tid.
Fordeler og ulemper med elektriske utenbordsmotorer
På den ene siden har elektriske båtmotorer de vanlige fordelene med en elektromotor. Det samme gjelder når man sammenligner forbrenningsmotorer og elbiler. E-motorene er stille, rene og svært effektive. I tillegg har motorene betydelig bedre håndtering, manøvrerbarhet og mer skyv i det lave turtallsområdet. E-båtmotorer er også billigere i drift, tryggere enn forbrenningsmotorer og dessuten miljøvennlige.
Det finnes noen fordommer om elektriske drivsystemer. Et tema er rekkevidden og kapasiteten til batteriene. Som regel er rekkevidden faktisk større enn forventet og er ikke et problem. I 95% av tilfellene kan en forbrenningsmotor enkelt erstattes med en E-drivkraft. Det eneste unntaket er glidende båter, der må man se nærmere på om en E-motor allerede er realistisk.
Innskaffelseskostnadene for E-båtmotorer er som regel høyere. Det stemmer. Men vedlikeholdskostnadene faller bort, og driften er takket være billig strøm betydelig rimeligere. Vanligvis lønner en komplett drivkraft seg etter 3 år i drift. I tillegg sies det at batteriene har en dårlig miljøbalanse. Batterier er avhengig av størrelse ofte ikke verre for miljøet enn et par jeans eller et kilo storfekjøtt, og når det gjelder miljøbalansen, er det knapt et tema.
Et annet punkt er ladetid og vekt av batteriene om bord. Ladetiden er vanligvis lagt til mellom 6 til 10 timer, altså den vanlige liggetiden for båter i havn eller marina. Vekten spiller også maksimalt en rolle for glidende båter. Batteriene erstatter tanken og tar dermed knapt mer plass, veier høyest et par kilo mer.
Installasjon av en E-utbordsmotor
Utbordsmotorer er spesielt utbredt på mindre båter og gummibåter opp til 15 hk, men brukes også på større sportsbåter eller husbåter. Komponentene elektromotor, drivaksel og eventuelt girkasse er bygget inn i et hus. Kontrolleren er også integrert i huset for mindre motorer, men for større motorer er kontrolleren vanligvis separat.
Monteringen av en utbordsmotor skjer enkelt på motorplaten, som befinner seg på akterspeilet av båten. Festingen skjer ved hjelp av klemmetallskruer eller bolter. Avhengig av motorens vekt er dette spesielt enkelt for motorer under 11 kW (15 hk) og kan vanligvis utføres av en lekperson.
Utebord Downloads
ePropulsion utenbordsmotor
Aquamot Trend utenbords motor
Aquamot Professional utenbordsmotor
Dine fordeler med greenboatsolutions
De sammenligner nesten 600 forskjellige E-motorer.
Du har mer enn 30 produsenter i oversikten.